top of page

Jeg har arbejdet sammen med Lasse de sidste 8 år på Skovmoseskolen, indtil han for nylig måtte søge sin afsked på grund af sygdommen.

 

Det er så svært at sætte ord på sorgen, jeg oplever ved Lasses situation. Tankerne og følelserne er mange og svære at beskrive men føles ubetydelige, når jeg tænker på, hvordan sygdommen og dens konsekvenser for livet og familien opleves i Lasse. Dertil kommer Inas, børnenes og den nære families livsomstændigheder og -perspektiver, som med ét slag er blevet ændret.

 

I stedet vil jeg sige et par ord om Lasse - om det, som jeg oplever som essensen af ham...

 

Lasse er ikke bare en kollega. Lasse er for mig og for mange af mine kollegaer blevet en nær og meget kær ven...

 

Lasse er sådan et menneske man ikke kan undgå at komme dybt med. Han er reflekteret og varm og kærer sig om alle mennesker, han møder på sin vej. Han brænder altid for emner, som er på banen - om det er faglige diskussioner, man har med ham, eller det er personlige snakke.

Helt naturligt ryger man altid ud af filosofiske tangenter med ham, og hans meget ærlige og nærværende måde at være tilstede i ethvert rum og enhver situation på gør, at man som det mest enkle i verden kommer til at holde hårdt af ham og altid føler sig mødt - og afholdt af ham.

 

Om Lasse er glad eller dybt indigneret over et emne, som går hans hjerte nær, så har han en sjælden evne til at brænde igennem med sin varme og positivitet. Selv i denne situation, hvor jeg ved, og Lasse også selv sætter ord på, hvor svært og tungt, livet er, formår han stadig at møde verden med sit smil og gribe nuet om hjertet lige der, hvor det er helt nærværende og bedst. Jeg har stor beundring for, at han selv i denne situation formår at blive lige der!

 

Lasse har en stor social bevidsthed og har i de snakke, vi har haft omkring denne indsamling haft mange overvejelser og input, som handlede om, at han gerne ville give noget tilbage til verden... Et meget typisk billede på Lasse, som selv i sin sværeste stund er opfyldt af at gøre noget for andre og give tilbage! Jeg oplever det som en ydmyghed overfor livet og det gode, som kommer hans vej men også som et brændstof, der giver ham livskraft og mening, som når han af et ærligt hjerte gerne vil dele sine oplevelser med sygdommen med foreninger og forsamlinger, som han tilbyder her under indsamlingen.

 

Det er en stor glæde for mig at være med til at rejse indsamlingen med denne hjemmeside og kunne gøre lidt for Lasse og familien, og jeg håber sådan, at folk i det ganske land - ja i hele verden vil gribe til lommerne og støtte Lasse og familien i denne meget svære kamp... At mange bække små og måske endda store vandløb vil gøre en kæmpe å, der kan hjælpe Lasse og familien i kampen mod denne frygtelige sygdom.

 

De kærligste hilsner,

Annette

ANNETTE

bottom of page